Glenn Priester

 

aquarellen

 

De rode draad in mijn werk is het waterlandschap zonder mensen en bewoning. De belangrijkste elementen zijn water, zee, licht, magnifieke wolkenluchten en (kunstmatige) land. 

 

D.m.v. cursussen op de Hogere Zeevaart School in Rotterdam heb ik me verdiept in een andere verschijningsvorm van water, namelijk wolken. De belangstelling voor en kennis van de wolken heeft mijn blikveld veranderd. Zo heb ik het uitgangspunt veranderd: vanaf zee naar het land toe. Verder heb ik me verdiept in wat water en wolken betekenen met betrekking tot kleur, licht, atmosfeer etc. en de gevoelens die ik daarbij ervaar. Een voortdurend zoeken naar een balans tussen verstand en gevoel.

 

Ik ben door geboorte een mix van culturen. Deze mix is in mijn werk terug te zien. Zo houd ik me niet altijd aan de westerse Gulden Snede, maar gebruik ook andere formaten. Ook de heldere kleuren weerspiegelen deze mix. In mijn werk leg ik verbindingen tussen de Aziatische wereld (waar ik geboren ben) en de Westerse wereld (waar ik nu leef).