Mia America - keramiek

 

De vrouw staat in mijn beelden vaak centraal.

Een vrouw, die plezier heeft in het leven en die koketteert met haar persoonlijke kracht.

Bij elk beeld hoort een tekst met als doel het thema te versterken.

De toeschouwer vindt daardoor wellicht aansluiting bij de persoonlijke ervaringen en verwondering uit zijn leven.

Frans Beelen - sieraden

 

Frans Beelen maakt kleurrijke sieraden van textiel, (half)edelstenen en allerlei vindmaterialen. Ieder sieraad manifesteert zichzelf als kunstobject dat slechts één keer is vervaardigd. Het zijn pronkstukken: extravagant  en tegelijk uiterst draagbaar. Zacht en licht voegen zij zich naar het lichaam van degene die ze draagt.

 

“Het aanschouwen van de sieraden van Frans Beelen is het jezelf onderdompelen in een gecomprimeerde, spannende wereld. Een mini wereld waar verschillende materialen hun ontmoeting met elkaar aan het vieren zijn.” ( citaat van Machiel Braaksmat. )

Dido de Beer - schilderijen

 

Didoʼs Divaʼs

 

Didoʼs achtergrond als grafisch ontwerper is duidelijk terug te zien in haar schilderstijl. Zij schildert pop iconen en beroemdheden, speciaal voor deze expositie een serie divaʼs.

 

Haar uitdaging is om met een beperkt kleurenpalet en minimale details een persoonlijkheid herkenbaar te portretteren. Haar portretten zijn groot en indringend en kijken je altijd recht aan zodat ze je volgen als je er langs loopt.

 

Vandaag de dag is zij fulltime kunstenaar. Met solo exposities in binnen- en buitenland zoals London, Parijs, Malmö, München, Berlijn, Dusseldorf en Boekarest hebben haar portretten al heel wat van Europa gezien.