Anja Tiberius - schilderijen/tekeningen

Dany Verbeke - schilderijen

 

Vanaf 2009 ben ik uitsluitend figuratief beginnen werken , en ben ik ook steeds vaker het medium acryl gaan gebruiken . In het begin van deze figuratieve periode leken mijn personages te zijn ontleend aan stripfiguren  maar na verloop van tijd zijn ze geworden tot wat ze nu zijn . Het zijn bijna allemaal fictieve portretten en figuren , die licht abstraherend zijn met vooral veel expressie in de blikken van mijn meestal vrouwelijke personages . Mijn kunst is heel toegankelijk , niet ingewikkeld of moeilijk te begrijpen , en in sommige van mijn werken is een vleugje erotiek of een ludiek tintje nooit veraf .

Adrian Stahlecker - schilderijen

 

Adrian Stahlecker is in Nederland geboren in 1937. Hij studeerde portretschilderen aan de Kunstacademie in Den Haag. Kort na zijn eerste solo expositie in 1961 verhuisde hij naar Barcelona en hij bleef in Spanje tot 1973. Hij nam deel aan groepsexposities zoals de Salon de Mayo en Salon Hospitalet.

Onder de auspiciën van de Nederlandse ambassadeur en Hare Koninklijke Hoogheid prinses Irene van Nederland had hij verschillende succesvolle tentoonstellingen in Madrid en Barcelona, gevolgd door shows in Amsterdam, Antwerpen, Dusseldorf, Parijs, Londen, Berlijn en Curaçao.

Internationale bekendheid kwam toen Adrian zijn naam als kunstenaar vestigde door het portretteren van leden van de Nederlandse koninklijke familie en beroemde podium- en showbiz artiesten, o.a. wijdde hij een serie tekeningen en schilderijen aan zijn favoriete Hollywood ster  Marlene Dietrich.

Door de jaren heen kreeg zijn krachtige expressionistische werk veel aandacht en werd uitgebreid gepubliceerd in de pers. Hij won de Zilveren Medaille van Banolas en hij is opgenomen in de belangrijke lexicon van Visual Artists 1750-1950.