Sonja Reedijk

Papier - sieraden en boekjes

Sonja Reedijk

 

Beeldend kunstenaar, lid van de International Association of Hand Papermakers and Paper Artists (IAPMA), sinds 2018 lid van KUP-11 (Kunst uit de Polder 2011) te Lelystad.

Sonja werd op 25 september 1946 in Schiedam geboren.
Na jarenlang in Zuid-Limburg gewoond te hebben verblijft ze nu in Dronten in Flevoland.

GeÔnspireerd door haar opa begon al op jonge leeftijd haar passie voor letters en tekens.

In 1991 begon ze met lessen kalligrafie en bekwaamde zich in de loop der jaren door middel van het volgen van workshops in veel verschillende technieken.

Ze is afgestudeerd, Vrije grafiek, aan de Stedelijke Academie voor Plastische Kunsten (SAPK) te Genk (B) met laureaat (2006), waarna ze ook de 2-jarige vervolg opleiding Specialisatie Grafiek en Papierscheppen met succes heeft afgerond.

Van 1999 tot 2013 was ze actief lid van de stichting Beeldende Kunstenaars Bunde (BKB), waarvan een aantal jaren tevens als voorzitter. Van 2006 tot 2014 was ze actief lid bij de Limburgse Kunst Kring (LKK). Van 2015 tot 2019 is zij penningmeester geweest van de Stichting Kunstraad Dronten (SKD).

De geschiedenis van de ontwikkeling van tekens en het (kalligrafische) schrift blijven een leidraad in haar werk. Natuur en mens zijn eveneens een bron van inspiratie. Ze werkt abstract met structuur en sprekende kleuren, soms is de figuratieve impressie aanwezig.

Naast grafiek en collage zijn nu ook papieren sieraden een grote plaats in haar werk gaan innemen.
Verder is ze zich toe gaan leggen op het scheppen van haar eigen papier en past ze haar creatieve gedichten toe in haar werk en Artistís Books.