Fati Drachman (Art Blinque) - schilderijen

 

'Op het moment schilder ik portretten waarbij ik graag allerlei materialen en voorwerpen gebruik, zoals bijvoorbeeld plastic doppen. Ik vind het leuk om daardoor een verrassend effect mee te creëren in het werk. Daarnaast is het voor mij ook weer een extra uitdaging om op verschillende materialen te schilderen, uitdaging is wat ik altijd wel op zoek.

 

Naast het schilderen maak ik ook theaterpoppen en ik ben begonnen met keramiek.

Het schilderij wat ik heb gemaakt voor de Mathilde dag, daarin heb ik geprobeerd vast te leggen zoals ik mij voorstel hoe Mathilde was. Uitbundig, kleurrijk, genietend van het leven maar ook iets naïefs?

Mathilde, een echte diva'.

Hanneke Hielkema - schilderijen/mixed media op papier

 

Hanneke Hielkema uit Veldhoven maakt bijzondere portretten van mens en dier, uitgevoerd in diverse materialen. Van veraf lijkt het een gewoon portret, maar van dichtbij zijn vele diertjes en figuurtjes te ontdekken. Ze hebben als het ware een tweede dimensie. Haar eigen stijl ontwikkelde ze aan de Academie voor Schone Kunsten Arendonk, waar ze Tekenkunst volgde, met specialisatie portret.

 

Ze heeft Ellen Vogel geportretteerd in het televisieprogramma Sterren op het doek en Loretta Schrijver bij Koffietijd. Reproducties van haar portretten van koning Willem Alexander hangen in alle rechtszittingzalen van de provincie Limburg en Rechtbank Zeeland-West-Brabant. In 2018 kreeg ze de Veldhovense Cultuurprijs.

Rineke de Jong—schilderijen

 

Rineke de Jong is afgestudeerd als modeontwerpster in Amsterdam en werkte een aantal jaren in de mode-industrie, maar koos uiteindelijk toch voor tekenen en schilderen. Ze volgde lessen aan De Gooise Academie in Laren. Ze deed studie naar het zelf maken van tempera (heeft daar diverse schilderijen mee gemaakt) en olieverf met veel interesse in oude technieken en recepten. Rineke werkt voornamelijk naar levend model. Haar mythologische schilderijen zijn een combinatie van abstract en realisme in acryl, de stillevens zijn realistisch. Ze nam deel aan de Biennale van Florence in 2009 en won vele prijzen in binnen- en buitenland.  Ze geeft les aan kleine groepen in haar atelier. Ook heeft ze een boek geschreven over een geheel beweegbare pop “Hoe maak je een Ball Jointed Doll /  How to create a Ball Jointed Doll”, ISBN 978-94-92575-26-5, dat is uitgegeven in het Nederlands en Engels. Te koop in de boekwinkel, bij Bol.com, etc., maar ook te leen in de bibliotheek. Ook rechtstreeks te bestellen bij Rineke.