Henk Lubbers

Ingrid I. van der Meer (Double Eye Design)

 

 Edelsmid en emailleur Ingrid van der Meer is thuis op diverse vlakken van metaalbewerking. Geïnspireerd door haar reizen, waarbij mens en natuur op vele manieren indruk op haar maken, werkt zij haar ontwerpen uit tot mooie, unieke en draagbare sieraden in diverse stijlen en materialen. Ook wandstukken en 3-D objecten met emaille maken deel uit van haar collectie. Ingrid exposeert in binnen- en buitenland en geeft emailleer- en edelsmeedcursussen in haar studio in Wouwse Plantage. Zij is van mening dat de kennis, vooral op het gebied van emailleren, niet verloren mag gaan en moet worden doorgegeven aan een volgende generatie.

Ingrid’s werk werd op diverse nationale en internationale exposities tentoongesteld en in verschillende boeken gepubliceerd.

Renate Monsees

 

Al meer dan 30 jaar werkt zij vanuit haar eigen atelier. Wat betreft materialen kiest zij voor zilver en emaille, soms in combinatie met edelstenen.

Zij kwam voor het eerst in aanraking met emailleren op de lagere school.

Langzamerhand verschoof haar interesse naar edelsmeden en keerde pas een tiental jaar geleden terug naar emailleren.

Haar fascinatie voor het medium emaille heeft te maken met het uitgebreide scala aan kleuren, texturen, lichtval en technieken. Zij maakt voornamelijk cloisonné emaille.

Door de fijne draden van de cloisonné kan zij een scherpe kleurscheiding  combineren met een zacht verloop van kleuren binnen de cellen.

Tini Muller

 

Tini Muller heeft haar opleiding tot goudsmid genoten bij de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden in Amsterdam/Schoonhoven. Daar kwam ze in contact met emaille wat ze ging toepassen in haar sieraden. Ze heeft zich in de loop der tijd bekwaamd in heel veel technieken, geleerd in binnen- en buitenland. Naast sieraden van goud, zilver en titanium - met en zonder emaille - maakt ze ook emaillen wandpanelen, op koper en staal. In haar atelier in Dronten heeft ze cursussen en workshops in sieraden maken en emailleren. Ze exposeert haar creaties in binnen- en buitenland en neemt deel aan kunstmarkten en kunstbeurzen. Enkele sieraden van haar zijn opgenomen in de vaste collectie van het emaillemuseum in Italië.