Jeanine van der Linden

 

sieraden

In 2013 kreeg Jeanine bij toeval weer polymeerklei in handen en werd ze direct gegrepen door de vele mogelijkheden die deze klei biedt. Een passie was geboren en dit heeft er al snel toe geleid dat zij met haar sieraden, regelmatig te vinden was op Kunstmarkten en Kunstroutes in Zeeland en haar werk heeft al internationale aandacht getrokken.

Jeanine haar sieraden bestaan voornamelijk uit polymeerklei. Dit is een veelzijdige boetseerklei dat mogelijkheden biedt voor het ontwerpen van unieke sieraden. Van haar mogen sieraden best een beetje opvallen in kleur en grootte. De uitdaging is om ze licht en draagbaar te maken. Het werken met deze klei is een proces en geeft steeds een ander resultaat. Experimenten in vormcombinaties en wisselende technieken samen met andere materialen geven bijzondere resultaten. Het werken met verschillende texturen en het regelmatig toepassen van draad in haar ontwerpen geven haar sieraden een eigen uitstraling.

Sinds 2016 volgt Jeanine† de opleiding Juweelontwerp en Edelsmeden aan de Academie voor Schone Kunsten in Sint Niklaas in BelgiŽ. Daarnaast volgt zij regelmatig workshops om verschillende technieken bij te leren op het gebied van polymeerklei, edelsmeden en onlangs het emailleren. www.jeaninevanderlinde.com