Gré Dubbeldam

 

Al van vanaf 1964 speelt zij met emaille, niet wetend dat zij dat spelen zo lang vol zou houden. Haar werken voor aan de wand zijn doorgaans “aards” ,  dus water, wind,  landschap en seizoenen zijn haar inspiratiebronnen. 

Dit geeft zij vorm in zowel  het platte vlak als in reliëf en soms met gebruik van zand en van glas, dat al of niet geëmailleerd en gefused is.

Hierdoor zijn haar werken vrijer geworden.

Hans Gal

 

Hans is opgeleid tot goudsmid aan de Vakschool voor Goud- en Zilversmeden te Amsterdam/Schoonhoven. Hij maakt sieraden van zilver en is gefascineerd door de prachtige kleuren van emaille.

Zijn ontwerpen etst hij meestal en emailleert de ontstane dieptes.

Hij vindt inspiratie in de natuur en houdt van geometrische figuren.”

Tine Hardeman

 

Hoe raar kan iets gaan. Via een vakantie in Idar Oberstein waar zij mineralen kon zoeken, vinden en slijpen, ontdekte zij al gauw dat zij moest leren zilversmeden. Via de Volksuniversiteit en cursussen bij edelsmeden kwam zij bijna 30 jaar geleden in aanraking met emaille bij het tienjarig bestaan van  de Vereniging van Nederlandse Emailleurs. Zij volgde met veel plezier diverse workshops bij nationaal en internationaal bekende emailleurs waar zij thuis verder mee kon.

 

Judith Junger

 

Haar belangstelling gaat uit naar kleur, ritme en vorm. De laatste tijd vooral naar de laatste twee. Door series van kommen met identieke vorm te maken ontstaat er in de groep een ritme door de herhaling. Zij is van eenvoud gaan houden: heel simpel 1- duidelijke vormen en één kleur. Meestal houdt zij zich aan één vorm voor de hele serie en de kleuren variëren.

“Cascade” – het werkstuk in deze tentoonstelling - bestaat uit vier kommen, waar de vorm constant is en de hoogte en kleur variëren. Drie van de vier kommen hebben nuances in kleur en een fijnkorrelige structuur, de vierde kom verschilt: geen nuances en helemaal glad.