Loes Knoben - bronzen beelden

 

De bronzen beelden van Loes Knoben (1956) laten expressie, beweging en spanning zien.

 

Loes’ werk weerspiegelt haar kijk op het leven en toont haar talent om mensen te observeren en hun gevoelens te doorgronden. Deze sterk ontwikkelde intuïtie is terug te vinden in haar beelden.

 

In haar werk zijn natuurlijke materialen het uitgangspunt. Altijd is ze op zoek naar hout, takken en schors, verweerd door weer en wind. Hierin zoekt ze naar kracht, ritme en evenwicht. Van hieruit vertrekkend ontstaan als een ontdekkingstocht haar beelden.

 

Sinds  3 jaar is Loes aan het schilderen.

Naast haar brons en schilderwerk  maakt ze van klei Silly Birds.

Roeland van der Kley - schilderijen

 

Al vanaf het moment dat ik besloot om definitief schilder te worden, was het me duidelijk dat het werk wat ik zou gaan maken klassiek zou zijn en dat ik zou gaan werken vanuit het traditionele atelier. Dat betekent, werken als mijn voorgangers in olieverf op doek of paneel en met alle wetmatigheden uit het verleden. Daarnaast was ik me zeer bewust van mijn taak als kunstenaar om discussies los te gaan maken die door niemand losgemaakt zouden worden.

 

Mijn wens om realistisch te werken komt ook voort uit de bewondering die ik nu eenmaal heb voor meesters uit het verleden van vóór de introductie van het modernisme, zoals John Singer Sargent, Laurence Alma Tadema en Frans Hals. Maar ook magisch realistische schilders als Dalí, Carel Willink, Pyke Koch en Joop Moesman behoorden tot mijn voorbeelden.

Nel Knoop – keramiek

 

Mijn beelden ontstaan met de vogels in mijn hoofd, die me de vrijheid geven te gaan waar gedachten, gesprekken, gelezen biografien beeld worden.

 

Mathilde (Willink) werd door haar extreme uitstraling een mythe, icoon en raadsel wat haar uniek maakte.