Marlies van der Spek

De Kiemkistjes van Marlies van der Spek zijn geďnspireerd door een gedicht van Pessoa ("wanneer de lente komt") en van Ida Gerhardt "gij moet het eenzaam laten, het zaad dat ligt te slapen en dat al kiem gaat maken". Marlies is ooit begonnen met sieraden maar is in de loop der jaren steeds meer objecten gaan maken met een hoge kunstzinnige uitstraling. 

 

 

Dorine van Ravensberg

 

Zij maakt vooral stenen sculpturen en emaille-werken, en soms combineert zij steen en emaille. Eigenlijk een vreemde combinatie: beeldhouwen gaat met veel geweld, via hamers en beitels, en zorgt voor veel stof en rommel, dus zij beeldhouwt in haar tuin. Emailleren is heel precies werk, je werkt heel fijntjes, en emailleren doe je binnenshuis, in een zeer schone omgeving om je emailles niet te vervuilen. Vaak gaat haar werk over mensen en hun levensloop: hoe leven zij, wat doen zij zoal, wat zijn hun belangrijkste uitdagingen?

 

 

Christine van der Ree

In deze expositie toont zij werken die gemaakt zijn in de foldforming-techniek (o.a. spiralen, getiteld Momentum) en werken van dun gekreukeld koperfolie. (o.a. Controverse) In de set “Controverse”, is een tegenstelling gemaakt tussen glanzend en matte emaille.  Hoewel de paneeltjes in een vitrine getoond worden bestaat de mogelijkheid om deze op te hangen.

Naast haar werk als docent goudsmeden en emailleren is zij ook zelf graag bezig met het medium emaille.

Annemarie Timmer

 

Annemarie heeft al 40 jaar haar atelier in Alkmaar waar zij woont en werkt. Ook werkt zij tweemaal per jaar op groot formaat met een internationale groep emailleurs in Erfurt-Duitsland.

Geboren 1956 in Amersfoort, Nederland.

Studie Grafische School in Utrecht - reclame en reproductie tekenen, Academie Artibus in Utrecht - monumentale kunst.

Beroep beeldend kunstenaar, gespecialiseerd in emaille.