Sia Braakman - schilderijen

 

Mijn inspiratie voor mijn Diva’s heb ik al lopend en observerend door straten van steden, dorpen, parken en winkels gevonden. Ik vond ze door de uitstraling, de blik in de ogen van deze vrouwen. De 1 doordringend, de ander een beetje verlegen, of beetje brutaal. Allemaal op hun eigen manier keken ze me aan. Hierdoor bleven ze me bij, bleven ze in mijn gedachten. Dit kunnen niet anders dan Diva’s zijn. Alleen al door hun uitstraling. Na enige tijd kwamen ze stuk voor stuk weer boven drijven in mijn hoofd en lieten mij niet los. Er zat maar 1 ding op, ze gaan schilderen. Ik koos als ondergrond losse vellen doek, verder gebruikte ik acryl en krijt. Natuurlijk zijn ze in Blauw met Geel rond de ogen.Nadat elk portret klaar was, liet ik het een paar weken op de ezel staan om te kijken hoe ze me aankeek. Elke keer kwam er dan een naam voorbij flitsen. Deze naam hebben ze dan ook gekregen. Of de dames ook echt zo heten? Geen idee! Voor mij wel!Door ze te schilderen en weer tot leven te wekken kijken ze nu u met hun speciale blik aan. Misschien herkent u hierin ook een Diva.

Tine Dekkers - schilderijen

 

Etten-Leur 1948

Als echtgenote ,moeder en oma voel ik me een creatieve duizendpoot

die na vele omwegen eindelijk m`n plekje heb gevonden in Rijkevorsel Belgiè

In deze rustige omgeving probeer ik te werken en vooral te genieten.

Al schilderend zoek ik mijn weg en probeer datgene wat het onderwerp mij verteld vast te leggen, zodat diegene die het doek ziet,koopt of krijgt een goed en vertrouwd gevoel heeft.

Een klik moet er zijn  met het onderwerp anders kan ik het niet schilderen.

Mijn voorkeur is schilderen van portretten, mens en dier, van foto op doek al 20 jaar.

Cursussen, workshops en 2 jaar academie, waren de gelegenheid om technieken te leren en eigen te maken;Mijn werk mag ik presenteren via website, facebookpagina, instellingen of praktijken.

Isabelle Bossuyt– hedendaagse schilderijen

 

Isabelle Bossuyt (°1977) is een beloftevolle kunstenares die nationaal en internationaal exposeert (Knokke, Parijs, Madrid, Londen, Amsterdam, München, Stockholm, Monaco, Nairobi, New York, … ) en samenwerkt met verschillende buitenlandse galeries.

Isabelle Bossuyt schildert al van jongs af aan en volgde aanvankelijk les aan de Kunstacademie te Tielt en studeerde later af als Meester in de beeldende Kunst aan Sint-Lucas te Gent.

De schilderijen van Isabelle beschrijven de vrouw in haar meest diverse verschijningsvormen. Haar doeken vertrekken van schetsen in potlood of houtskool waar ze met borstel en paletmes dikke lagen verf op aanbrengt. Met kleinere accenten en details krijgen gezichten en emoties stilaan vorm.