Antje Drost

schilderijen

Opgeleid door l'Atelier du Jardin  - Ann van der Meer - te Rotterdam (www.annvandermeer.nl), heb ik mij in de loop van de jaren steeds meer ontwikkeld als kunstschilder van landschappen, portretten en ook stillevens, maar het schilderen van het mysterie kat blijft mij ook altijd boeien.

Wat betreft de landschappen, heeft het schilderen van strand en zee ook immer mijn interesse, zeker met de prachtige wolkenluchten en bijzondere lichttonen tijdens verschillende weersomstandigheden binnen elk seizoen.

Tijdens het schilderen van een portret wil ik niet alleen slechts de gelijkenis vastleggen van de persoon in kwestie, maar wil ik ook de sfeer vastleggen van de levensomstandigheden van diezelfde persoon wiens portret wordt geschilderd.

Inspiratie voor het schilderen van een (nieuw) werk is bij mij altijd aanwezig.  Dit geldt zeker voor landschappen en stillevens. Zelfs de katten plaats ik binnen een schilderij in een bijzondere "setting".

Startend met een opzet van een schilderij, verander ik soms tijdens het maakproces de compositie en of kleuren van het te schilderen onderwerp en dat geeft mij het gevoel dat ik als het ware op reis ben binnen het schilderproces, waarbij de eindbestemming een verrassing is en dat zorgt ervoor dat het maken van kunst voor mij écht een passie is en blijft!