Leen van Duivendijk

 

schilderijen

Leen van Duivendijk (IJzendijke 1954) woont en werkt in Middelburg. Hij is vooral gefascineerd door water, alleen water. Geen repoussoir, decorstukken rond het water maar schittering, beweging, reflectie, beweging, ritme, lijnenspel, verkleuringen enz. van het water zelf, los van plek, los van tijd, los van context. Mondiaal en tijdloos.

Onbegrijpelijk dat alle aandacht naar het Zeeuwse licht gaat en nooit naar het water. 

 

Op afstand lijken de werken fotorealistisch maar van dichtbij zie je de worsteling en de motoriek van een hard werkende schilder. Is als schilder aangesloten bij Centrum Beeldende Kunst Zeeland en bij de Zeeuwse Kunstkring. Zie ook www.leenvanduivendijk.nl . Duivendijk schildert al zijn hele leven. “Ik schilder omdat het moet, net als eten en drinken”

 

“De wateroppervlakken van Leen van Duivendijk bieden het in verf vertaalde kijkspel van het spiegelende, altijd in beweging zijnde wateroppervlak. Als je weet dat hij het daarnaast ziet als metafoor voor de medemens die zich steeds anders vertoont en waar je altijd maar een glimp van ziet, voegt dat iets toe aan je beleving van het werk”