home

Wil Westerweel

urbex fotografie

Tekst bij de foto’s

 

1. " waar broeders hun gebed prevelden "

Dit Limburgse meisjesinternaat, sint Anna, compleet met een neo-Romaanse kerk, is inmiddels gesloopt nadat het decennia aan z'n lot werd overgelaten. Verval en verpaupering treden dan al snel in. 

De locatienaam mag inmiddels bij naam genoemd worden omdat deze foto, tgv de sloop, niet meer gemaakt kan worden.

Een van de vele "forbidden places" waar ik was. Aan de achterkant bleek een raam wagenwijd open te staan. De rest laat zich raden.

Afmeting: 80 bij 120 cm

Materiaal: dibond afgewerkt met een stevige plaat mat plexiglas.

 

2. " sprookjesachtig mooi "

Foto, genomen in kasteel Noisy in het gelijknamige buurtschap. Een kasteel, verscholen tussen enkele prachtige bossen. Een schitterend stukje Belgische Ardennen.

Maar een moeilijk te betreden terrein aangezien de beheerder er jarenlang nieuwsgierige wandelaars en fotografen met een jachtgeweer heeft verdreven; hij schoot hen boven de hoofden... en dat rondrijdend op een quad. Ik ben hier, met tussenpoos van een half jaar, tweemaal geweest maar heb de man gelukkig nooit ontmoet.

Afmeting: 70 bij 100 cm

Materiaal: dibond ; 5 laags, afgewerkt met een uv-werende laag zodat er geen verkleuring optreedt.

 

3. " verstild verleden "

Een van de talrijke verlaten kloosters in Limburg

Het terrein en klooster is onmogelijk te betreden omdat alles hermetisch afgesloten is. Echter, voor een doos goede sigaren ging de beheerder door de knieën... en zie hier het resultaat.

Mogelijk wordt dit klooster binnenkort omgetoverd tot een Hilton-hotel.

Afmeting: 70 bij 105 cm

Materiaal: dibond voorzien van een stevige plaat mat plexiglas. Geen schitteringen dus.

Welkom in zijn bijzondere wereld van spanning, verhoogde adrenaline, kippenvelmoment, verlatenheid, verval, etc. Hierbinnen legt hij zijn fotografische tijdsdocumenten vast.

Vrijwel al zijn urbex-foto's zijn trouwens gemaakt op het verboden terrein, de zogenaamde " forbidden places ".

Vele locaties (ruim 600 gebouwen) in het buitenland werden inmiddels door hem bezocht; m.n. fotografeerde hij in Italie, Duitsland, Polen, Frankrijk en Belgie.Volgend jaar worden Portugal en Spanje hieraan toegevoegd.Leegstaande kastelen, landhuizen, kloosters en ziekenhuizen wachten daar op hem om op zijn specifieke manier “op de gevoelige plaat” vastgelegd te worden. Altijd met bestaand licht en nooit ook maar iets geënsceneerd.

Afdrukmogelijkheden: Wil heeft afgerekend met het tijdperk van canvas, passe partouts en ingelijste foto’s. Hij maakt gebruik van de modernste afdruktechnieken zoals geborsteld aluminium, dibond, acrylaat en chromalux. Hij legt het u graag uit in de galerie. 

Wat de afmetingen betreft is erg veel mogelijk: van 40*60 cm tot 120*180 cm en omdat het om plaatmateriaal gaat, krijgen alle werken een degelijk aluminium u-profiel aan de achterzijde.  Dit voorkomt evt kromtrekken en is erg handig bij het ophangen van het werk.

Wil komt op verzoek vrijblijvend met een foto bij u langs voor een proefopstelling. 

Ook digitaal is dit mogelijk; stuurt u een foto van uw huiskamer dan photoshopt hij de foto erin die u in gedachte heeft. Kunt u zien hoe de foto boven de bank uitkomt.   

Deze persoonlijke benadering geldt ook voor aflevering van een aangekocht kunstwerk; Wil levert graag zelf af.

Nieuw : wie zich opgeeft voor zijn nieuwsbrief, ontvangt als bedankje via wetransfer ruim 200 urbexfoto’s in kleinformaat. Leuk als screensaver op de laptop.

 

Buiten zijn urbexfotografie houdt Wil zich ook bezig met het schrijven van kinderverhalen.