Evelien Verhulst

 

foto’s

Fotografie is, zolang ik mij kan herinneren, altijd aanwezig geweest in mijn leven. In 2009 heb ik besloten me meer in de technische kant te verdiepen en heb ik diverse modules fotografie gevolgd aan het KISP in Zelzate, Gent en Mariakerke. Vervolgens heb ik 2 jaar Open Atelier gevolgd bij Toonbeeld in Terneuzen. Sinds september 2016 volg ik de opleiding Fotokunst aan de Stedelijke Academie voor Schone Kunsten in St. Niklaas.

Sinds januari 2016 ben ik zelfstandig fotografe onder de naam Shot by Emily.

Ik maak voornamelijk vrij werk, ook maak ik reportages en ander werk in opdracht.

 

 

Voor het thema over land en water heb ik gekozen om 2 beelden te laten zien die “onder” land en water gaan. Ik heb deze foto’s genomen in de Sint-Annatunnel in Antwerpen. Ik was bezig met een reportage van de architectuur in Linkeroever en heb toen ook enkele beelden gemaakt in deze zeer fotogenieke tunnel, daterend van 1933. De tunnel is 572 meter lang en bevindt zich 31,57 meter on de grond.

Ik heb met deze beelden een gevoel van opgesloten te zijn willen weergeven. Dit kwam bij mij naar boven door de handafdrukken en de afgesleten pijlen bij de lift om uit de tunnel te kunnen geraken.