Jan de Valk

 

 "De hitte van het vuur die gevangen wordt in kleur".  Dat is hetgeen wat het emaille voor hem zo boeiend maakt. Ruim vijftig jaar werkt hij nu intensief met emaille, meestal met de open vlam. De horizon van wat er aan schoonheid mee gecreŽerd wordt komt voor hem steeds wijder te liggen. Tot voor enkele jaren maakte Jan enorm grote kunstwerken van rvs met daarop emaille als versiering, die vooral geschikt waren voor buitenkunst. Nu is hij meer bezig met het vervaardigen van wat kleinere kunstwerken.

 

 

 

Corrie van der Velden

 

In 2013 is zij begonnen met emailleren. Dit om na haar pensioen creatief bezig te zijn. Zij is begonnen met klein werk zoals kettingen en sleutelhangers.

Tijdens een workshop in Duitsland heeft zij wat werken van 50 x 50 cm gemaakt.

De meeste werken die zij nu maakt zijn 25 x 25 cm.

Meestal gebruikt zij de strooitechniek of werkt zij met nat emaille.

Jan van der Velden

 

 In 2013 is hij begonnen met emailleren en is toen lid geworden van de VNE.

Oorspronkelijk maakte hij klein werk, later is hij overgestapt op grotere werken.

Door het volgen van workshops die door de VNE werden gegeven heeft hij de nodige kennis opgedaan. Omdat je met emailleren legio kanten op kan voelde hij zich niet gebonden aan ťťn techniek.

Voor groot werk is hij tweemaal vijf dagen in Duitsland en een midweek in Frankrijk geweest, waar het werken met andere emailleurs zeer leerzaam was.

Paulina Verzijden

 

Paulina is weefster, emailleur, goudsmid, keramiste. Het liefst werkt ze met verschillende materialen en technieken. Haar inspiratie haalt ze voor een deel uit de kunst en de natuur, maar veel ontwerpen zijn ook zuiver abstract en komen voort uit haar eigen fantasie. Haar inspiratiebron voor dit werk is het harnas van de samoerai dat versierd is met de kleuren van de familie waartoe hij behoorde.

Op eigentijdse wijze heeft zij het karakter, de kleuring, en de diversiteit aan materialen van het harnas willen weergeven. Hiertoe heeft zij geŽmailleerde plaatjes koper gebruikt, die zij al dan niet heeft omwonden met zachte garens. De glans van het emaille refereert aan het oppervlak van Japanse lakdoosjes.