Anne Mannaerts

 

Autodidact

 

Het kunstpad van Anne loopt vanaf 1980 kortgezegd van keramiek naar brons, van brons naar een combinatie van brons met steen, tot assemblagewerk vanaf 2014.

 

Voor deze tentoonstelling heeft zij een aantal assemblagediva’s gemaakt met een combinatie van kurketrekkers met lampenkappen en diverse andere materialen.

Op deze manier krijgen afgedankte materialen in de vorm van deze diva’s een tweede leven.

 

Hoewel de meeste materialen gebruikt zijn wordt er af en toe ook gebruik gemaakt van nieuwe materialen.

Loes Muller - beelden

 

Loes werkt hoofdzakelijk in mergel, maar ook in albast en speksteen. Het mergel heeft haar voorkeur. Dit komt door de zachtheid, maar ook de kleur en soms vele schelpen die erin zitten, die dwingen om de vorm soms te veranderen.

Door vier jaar Kunstacademie te hebben gevolgd in Antwerpen is ook de klei een leuke bijbezigheid geworden voor haar. Zoals ook het glas haar is gaan inspireren, mede door workshops te volgen bij Marcel Vlaming in Gent bij Colpaert ISCRAT en Rinus Rentmeester in Nieuwdorp. Nieuwe uitdagingen genoeg om aan te gaan.

Carmen Milhous - schilderijen

 

Carmen omschrijft haar acrylschilderijen als "Lyrisch Expressionisme". Deze schilderijen ontstaan als een soort dagboeken met een eigen poëtische beeldtaal.

Het hoofdthema zijn menselijke gedaanten in vaag aangeduide landschappen met architectonisch ogende elementen.

Carmen ziet de emotie als een van de belangrijkste elementen van het creatieve vermogen.

Wat zij zoekt is niet de werkelijkheid maar het onbewuste, het geheim van het menselijke bestaan.

Schilderen betekend voor Carmen visualiseerde energie, emoties en spontaniteit. Dit als een voortdurend wisselspel tussen intuďtie en analyseren, tussen dynamiek en rust, opgewonden zijn en gelatenheid, orde en chaos.

Een werkproces als een emotionele evenwichtact tussen perfectie en nonchalance, om uiteindelijk door te dringen tot haar binnenste universum, het Labyrint van de ziel.

Door haar manier van schilderen krijgen de werken van Carmen een spiritueel karakter.

 

Speciale aanbieding

Voor deze Diva tentoonstelling heeft Carmen deze schilderijen geselecteerd als speciale aanbieding.