Programma tijdens de expo “overland / over water”.

          

Programma van lezingen / muziek / activiteiten in juli en augustus 2017 “over land / over water”:

Voor meer informatie of als u een aktiviteit wilt bijwonen kunt u zich wenden tot

de Zeeuwse Kunstkring via email:  info@zeeuwsekunstkring.nl .

Aanmelden is gewenst want het aantal plaatsen is beperkt..

 

Zaterdag 1 juli 14.00 uur
Frans Kegels en Glenn Priester

Glenn Priester, Sjaak de Wit, Frans Kegels: drie kunstenaars, van wie de eerste afkomstig is uit Indonesië, de tweede uit Den Haag, en nummer drie, Frans, uit Zeeuws-Vlaanderen. Waarom zijn ze in Zeeuws-Vlaanderen komen wonen en werken en… waarom zijn ze er gebleven?  Waar zijn ze door geraakt en hoe is dat in hun kunst zichtbaar geworden? Glenn en Frans gaan wat nader in op deze materie, aan de hand van hun werk.  

Zondag 2 juli 14.00 uur

Leen van Duivendijk

           Leen van Duivendijk is vooral gefascineerd door water, alleen water. Geen decorstukken rond het water maar schittering, reflectie, beweging, ritme, lijnenspel, verkleuringen enz. van het water zelf, los van plek, los van tijd, los van context. Mondiaal en tijdloos. Op afstand lijken de werken foto-realistisch, maar van dichtbij zie je de worsteling en de motoriek van de hard werkende schilder. Wat drijft hem?

          

Zondag 2 juli 15.30 uur
Jan Kettelerij

 Jan Kettelerij wil aan de hand van foto's en film vertellen over zijn werk en zijn deelname aan een beeldhouwsymposium. In 2015 (en in augustus 2017 weer opnieuw) heeft hij deelgenomen aan het internationaal Beeldhouwsymposium in Sprimont. Waarom besloot hij hieraan deel te nemen? Welke invloed heeft dit op zijn werk gehad?

De lezingen van Leen en Jan worden muzikaal omlijst door Frits Mol met arrangementen van o.a. Astor Piazolla

 

Zaterdag 29 juli 14.00 uur
Miems van Citters

 “uit de klei gewassen”
Van de landkaart “hoedje van papier” oogstte Miems van Citters veel plezier. Ze reed van dijk naar dorp, de stad. Over kleiklont naar het gat. Ze keek haar ogen uit……. Miems praat vanmiddag vanuit en over de collage die ze maakte voor deze expositie.

 

Zondag 30 juli 14.00 uur
Saskia Eggink 

           Wat is grafiek? Hoe maak je een ets? Hoe herken je de diverse soorten grafiek? Wat zijn de mogelijkheden? Aan de hand van voorbeelden uit eigen werk neemt Saskia Eggink nieuwsgierige luisteraars en kijkers mee door een “grafisch landschap”.

 

Op 29 en 30 juli
atelierroute binnenstad

Van 13.00 tot 18.00 uur  Atelier Anne Mannaerts, Nieuwstraat 54, beelden en objecten

van 13.00 – 17.00 uur  Atelier Jorien Brugmans, Korte Kerkstraat 24: gouache / linosnede / grafiek
van 13.00 – 17.00 uur  Atelier Blokken 10: Jozien van Langevelde ( olieverf ) Juliette Dieudonné ( klei )
van 13.00 – 17.00 uur  Atelier Andrea Janssens, Arsenaalplein 4-6: acryl / objecten / tekeningen
van 13.00 – 17.00 uur  Atelier Peter en Anna Clijsen, Donzevisserstraat 61: glas in lood en andere kunsten

 

Zaterdag 26 augustus 14.00 uur

Hans Oosterom    Digitale creatie

Hans Oosterom zal het digitale creëren een plaats geven binnen de al (veel) langer gebruikte technieken. Wat zijn de voordelen, maar ook de nadelen van digitaal creëren? Hoe belangrijk is de software, wat zijn de mediums en pigmenten van de digitale kunstenaar?

 

Zaterdag 26 augustus 15.30 uur
Evelien Verhulst 

           Philippe Halsman: gaat er een belletje rinkelen? Zijn foto van een springende Dali met “vliegende” katten frist uw geheugen waarschijnlijk wel op, maar hij heeft ook heel wat andere beroemdheden springend gefotografeerd, van Nixon tot Marilyn Monroe. Wat was zijn filosofie achter deze “poses”? Graag vertelt Evelien Verhulst wat meer over het fascinerende leven van deze fotograaf.

 

Zondag 27 augustus 14.00 uur
Goos Verwoest & Ester van Meurs 

 Workshop creatief schrijven
Tijdens deze workshop krijgt u de gelegenheid, onder deskundige leiding van docent creatief schrijven Ester van Meurs, een tekst te schrijven bij één van de beelden van deze expositie. Middels kijken en associëren op diverse wijzen begeleidt zij u bij het maken van poëzie of poëtisch proza. De workshop begint om 14.00 uur en duurt tot 15.30. Tussen 15.30 en 16.00 is er gelegenheid het geschrift voor te dragen. Het kunnen maken van een foto( bijvoorbeeld met uw mobiele telefoon) strekt tot aanbeveling.

 

Zondag  27 augustus 17 uur

Finissage