Op de Windlust (van Hoek) 40x50, Olieverf op linnen, 1.250,-

Als schilder schilder ik natuurlijk vaak over mijn directe woonomgeving.

Dat blijft toch altijd een inspiratiebron voor kunstenaars. In dit geval heb ik een schilderij gemaakt van de molenaar van de Windlust, Jelle de Groote, en mijzelf in ons Axels boerengoed.

Poes op pad 50x40, Olieverf op linnen, 1.150,-

Deze dikzak behoort toe aan mijn buren, maar hij komt mij ook vaak gezelschap houden. Hij heeft zo zijn eigen leventje en trekt zich van niemand wat aan.

Soms gaat hij op pad. Op avontuur. Bijvoorbeeld bij de schapen aan de overkant langs of zomaar wat rondneuzen. Laatst zag ik hem op het pad naar de polder zitten en dat besloot ik te gaan schilderen. Dat resulteerde in dit schilderijtje met de bijpassende titel ʻPoes op padʼ. Het zijn zo van die gouden momenten die ik om de een of andere reden vast wil leggen. Deze poes is wel een van mijn favorieten die nog wel vaker op een schilderij voor zal komen.

De kerktoren van Sint Anna ter Muiden 30x40, Olieverf op linnen, 950,-

Hoog bovenin de toren van het Belfort te Sluis kijk je uit over een prachtige omgeving. Vanuit die toren kun je de toren van de kerk van Sint Anna ter Muiden zien en schilderen, natuurlijk. Dat deed ik laatst op een zonnige dag voor de camera van RTV Scheldemond. Voor die gelegenheid heb ik mijn boerengoed aangetrokken (Axels uiteraard) om de filmmakers een nog mooier plaatje van dit geheel te kunnen geven. Het schilderijtje dat ik daar schilderde zie je nu hier hangen. Een echt Zeeuws streekproduct.

Met grote stappen snel thuis  54x64, Olieverf op linnen, 2.150,-

Lang geleden, toen ik aan het verhuizen was, kreeg ik wat hulp van een van mijn modellen die mijn klompen ontdekte en het maar rare dingen vond. Ze kon er niet op lopen omdat zete kleine voeten had. Mijn klompen zijn maat 44. Haar voeten maat 38. Toch wilde ze persé op de klompen lopen en bedacht een slim plan. Ze deed haar ʻtoverschoentjesʼ, een soort pantoffeltjes, in de klompen en zo kon ze een paar passen lopen zonder ze te verliezen.Lang heeft ze er niet van genoten want ze vond het maar niks. Dat idee om die rode schoentjes in de klompen te steken gaf mij de

inspiratie om dat te gaan schilderen. De titel voor dit werk had ik ook gelijk.

ʻMet grote stappen snel thuis”

 

 

Kacheltje brann. 30x24 cm.

Olieverf op linnen  950,-

Overwinteren 40x50 cm.

Olieverf op linnen 1.750,-

Windlust echo  30x40 cm

Olieverf op linnen 1.250,-

Kanten brann 135x135 cm

Olieverf op linnen

De Molenaarsleerling 30x24

Olieverf op linnen  1.250,-

Het Schelde schilderij 80x180

Olieverf op linnen,  2.200,-