Op de Windlust (van Hoek) 40x50, Olieverf op linnen, 1.250,-

Als schilder schilder ik natuurlijk vaak over mijn directe woonomgeving.

Dat blijft toch altijd een inspiratiebron voor kunstenaars. In dit geval heb ik een schilderij gemaakt van de molenaar van de Windlust, Jelle de Groote, en mijzelf in ons Axels boerengoed.

Poes op pad 50x40, Olieverf op linnen, 1.150,-

Deze dikzak behoort toe aan mijn buren, maar hij komt mij ook vaak gezelschap houden. Hij heeft zo zijn eigen leventje en trekt zich van niemand wat aan.

Soms gaat hij op pad. Op avontuur. Bijvoorbeeld bij de schapen aan de overkant langs of zomaar wat rondneuzen. Laatst zag ik hem op het pad naar de polder zitten en dat besloot ik te gaan schilderen. Dat resulteerde in dit schilderijtje met de bijpassende titel ʻPoes op padʼ. Het zijn zo van die gouden momenten die ik om de een of andere reden vast wil leggen. Deze poes is wel een van mijn favorieten die nog wel vaker op een schilderij voor zal komen.

De kerktoren van Sint Anna ter Muiden 30x40, Olieverf op linnen, 950,-

Hoog bovenin de toren van het Belfort te Sluis kijk je uit over een prachtige omgeving. Vanuit die toren kun je de toren van de kerk van Sint Anna ter Muiden zien en schilderen, natuurlijk. Dat deed ik laatst op een zonnige dag voor de camera van RTV Scheldemond. Voor die gelegenheid heb ik mijn boerengoed aangetrokken (Axels uiteraard) om de filmmakers een nog mooier plaatje van dit geheel te kunnen geven. Het schilderijtje dat ik daar schilderde zie je nu hier hangen. Een echt Zeeuws streekproduct.